Hogyan adjunk partnerünkhöz kontaktot?

Lehetőségünk van kontaktot is hozzáadni a partnerünkhöz.

Kontaktot rögzíthetünk akár külön is, de először vegyük a partnereken belüli hozzáadást. Ez azért is hasznosabb, mert a későbbiekben így fogjuk tudni használni amikor ajánlatot készítünk, hiszen ha kiválasztunk egy partnert ott már csak az azon belüli kontakt lehetőséget fogja nekünk felkínálni a rendszer. 

Először is kattintsunk a baloldali menüből a cégek gombra ami a cégek listára navigál minket.

Itt válasszuk ki azt a céget amihez hozzá szeretnénk adni a kontaktot.

Miután a cégek adatainál vagyunk, felül kattintsunk a Kontaktok fülre.

A Kontaktok fülre kattintás után a kontaktok listájához navigálunk. Itt kattintsunk rá az Új kontakt létrehozása gombra.

Ezután nem maradt hátra más mint a kontakt adatainak a kitöltése. Miután ezt megtettük mentsük el és a kontaktot hozzá is adtuk a partnerünkhöz.

Továbbá lehetőségünk van kontaktot létrehozni a kontaktok menüponton belül is. A bal oldali menüben a partnerek alatt megtaláljuk a “Kontaktok” gombot arra kattintsunk rá.

A megjelenő listán látjuk az összes kontaktot, amit eddig rögzítettünk a rendszerben amit természetesen rájuk kattintva módosítani is tudunk.

Felül kattintsunk az “új kontakt” gombra ami tovább visz minket a kontakt adatlapjára.

Itt ugyanazt a felületet láthatjuk magunk előtt amit a korábban említett partnereken belüli létrehozásnál egyetlen különbséggel. Ha itt hozunk létre kontaktot az nem lesz alapértelmezetten hozzárendelve semmilyen partnerhez, így az ajánlatkészítésekor nem fogjuk tudni használni.

Ügyeljünk arra, ha az újonnan felvett kontaktot egy partnerhez szeretnénk hozzáadni, akkor kis legörgetés után a partner adatokon belül a partner mezőben válasszuk ki azt a partner amihez hozzá kívánjuk adni. 

Ha kérdésed lenne még a partnerek és kontaktokkal kapcsolatban, olvasd el a további cikkeinket is!

Regisztráció bemutatóra

Töltsd ki az alábbi adatokat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot, hogy körbevezethessünk