Hogyan növelte a Videózzunk 28%-al a sikeresen elfogadott ajánlatainak számát?

Bevezető

A sikeres online jelenlét manapság minden egyes vállalkozás növekedésének egyik kulcseleme. Aki már elindult a tartalomgyártás és márkaépítés rögös útján, számos útvesztővel találhatta szembe magát. Nem beszélve arról, hogy nem kevés kreativitást, kitartást és energia ráfordítást igényel a művelet. Ezért sem mindegy hogyan történik a tartalomgyártás az online térben. Nélkülöz-e minden stratégiát vagy felállított célok mentén érünk el vele egyre több ügyfelet és bevételt?

Ismerjétek meg a Videozzunk csapatát!

A mozgóképes tartalom az egyik leghatékonyabb vizuális eszköz amit egy vállalat használhat, annak érdekében, hogy értékesítését és marketing tevékenységét hatékonyabbá tegye. A tartalomgyártási eszközökön belül, a videó alapú tartalom,  mára az egyik legnépszerűbb tartalomkészítési megoldássá nőtte ki magát. Nem véletlen, hogy egyre több vállalat dönt a videó alapú tartalomgyártás mellett.

A videó marketing, hamarabb ragadja meg az emberek figyelmét, épít bizalmat, mint egy blog cikk és vírus szerűen terjedhet el a közösségi felületeken is.

A Videózzunk csapatát, az a misszió hívta életre, hogy segítsen a hazai vállalkozásoknak meghatározott stratégia mentén sikeres vevőszerző rendszert és online jelenlétet felépíteni. Ezen belül kiemelt fókuszt fordítanak a minőségi kreatív videós tartalmak gyártására különböző közösségi oldalakra.

A kihívás

A videós tartalomgyártás növekvő népszerűsége folytán, egyre több vállalat kereste meg a Videózzunk csapatát, aminek következtében megnőtt az egyedi árajánlat kérések száma.

  • Az egyedi és részletes árajánlatok készítése sok óra hosszát, de akár napokat is igénybe vett. 
  • Szolgáltatás értékesítése esetén több oldalas ajánlatban részleteződik, általában 3-5 oldal, hogy pontosan mit is tartalmaz az együttműködés.
  • Egy megbízás esetén hosszú távú (legalább 3-6 hónapos) együttműködés veszi kezdetét, ehhez pedig elengedhetetlen egy részletes, áttekinthető pontos leírás a szolgáltatásról, hogy a megrendelő teljesen át tudja látni a folyamatokat.
  • Korábban több különböző szoftvert vett igénybe (Adobe Illustratort, Adobe Photoshopot, Canva) egyedi ajánlatkészítésre, nem talált olyan szoftvert ami egy rendszerben kezelte volna az ajánlatkészítést és az utánkövetést.
  • Az ajánlatok utánkövetése, az árajánlat kiküldése után 3-5 napra történt meg manuálisan, leginkább e-mailen keresztül, ami egy újabb szoftver.

Ekkor fogalmazódott meg az alapítóban, az ajánlatkészítési folyamat optimalizálása és hogy keressen erre egy megoldást.

Hogyan segített a Droposal használata a korábbi kihívások leküzdésében?

“Abban segített leginkább, hogy vannak előre kiválasztható sablonok, amik által egy új árajánlat kérésnél nem kell mindig egy egyedi kinézettel rendelkező árajánlatot készítenem, hanem mindig tudok váltogatni az előre elkészített sablon minták közül. Számomra ez nagyon fontos, mert minden egyes új árajánlatnál több óra hosszán át szerkesztettem egyedi árajánlatokat.”

Miért a Droposal mellett tetted le a döntésed? 

“Nagyon könnyen elsajátítható volt számomra.

Az ügyfélszolgálatot külön kiemelném, mert a kezdetektől fogva felvették velem a kapcsolatot és számomra ezzel tűnik ki a Droposal a versenytársak közül!

Mindenféleképpen! Legfőbb oka a könnyű átláthatóság, ügyfélszolgálat és a szolgáltatás minősége, tehát a folyamatos frissítések és az újdonságok.”

Eredmények

  • Hozzávetőleg korábban egy árajánlat elkészítése 4-6 óra hossza volt. Ez az idő a Droposal segítségével 1-3 óra hosszára csökkent. 
  • Az árajánlataimat a Droposal használata előtt 70%-ban fogadták el, a Droposal használata óta 98%-os az ajánlat elfogadás.

Ügyfélvélemény

”Minőségi szolgáltatáshoz minőségi árajánlat szükséges, amit a Droposal csapata biztosít az előfizetői számára. Az idő az ember egyik legnagyobb értéke az életben és a Droposal segítségével az árajánlatok elkészítésének ideje sokkal gyorsabb lett. Az értékesítési folyamat átláthatóbb és felgyorsult, amióta a Droposal segítségével készülnek az árajánlatok.” 

– Tomasóczki Tibor, Videózzunk alapítója

Nézd meg Tibor véleményét rólunk!

Összegzés

A Videózzunk példájából kiindulva láthatjuk, hogyan növelheti elfogadott ajánlatainak számát egy fejlődő vállalkozás. Jelentősen csökkenthetjük az ajánlatkészítéssel töltött időt, és hatékonyabbá tehetjük az értékesítési utánkövetést, ezáltal növelve a bevételünket.

Ha Te is szeretnél hasonló eredményeket elérni, regisztrálj a Droposalra, és próbáld ki 7 napig ingyen!

Ne maradj le a legújabb cikkeinkről

Küldetésünk a tudásmegosztás, ezért elküldjük időnként a legfrissebb cikkeinket. Megéri feliratkoznod!

További cikkeink

Regisztráció bemutatóra

Töltsd ki az alábbi adatokat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot, hogy körbevezethessünk