Értékesítési folyamat egy magasabb szinten

Lásd át az ügyfél útját egyszerűen


A jelenlegi digitális korban nem könnyű eredményesen kommunikálni az ügyfelekkel. A túlságosan agresszív és direkt értékesítési stratégiák már nem működnek olyan jól, mint korábban, ráadásul az interneten fellelhető információ áradatban nagyon könnyű elveszni. Emiatt nagyon nincs egyszerű dolga ma egy értékesítő szakembernek, mert nehéz hatékonyan elérnie a potenciális fogyasztókat a régi eszközökkel. Jó hír azonban, hogy a megfelelő technológiával és szoftver támogatással sokkal könnyebb felvenni a versenyt a konkurenciával. Így ideje a legjobb alkalmazásokkal megismerkedni, hogy az értékesítési folyamat leegyszerűsödjön, átláthatóbb legyen és valós eladásokat hozzon.

Mi a leghatékonyabb módszer? Automatizálás!

Sok kis- és középvállalkozás fél bevezetni újdonságokat és automatizálni az értékesítési folyamatot, mert eleinte sok előkészítést és feladatot vonz magával, de nem is olyan hosszú távon megéri, mert majd rengeteg időt spórol meg. Egy jól megválasztott szoftverrel az ismétlődő feladatok maguktól végbe mennek, a manuális munkavégzés leredukálódik pár kattintásra. A megfelelő program bevezetésével nem csak gyorsabb, de hatékonyabb is lesz az értékesítési folyamat, hisz nem lesz olyan ügyfél, akit nem követünk nyomon, mivel a rendszer egyszerűen megteszi azt helyettünk. Minden egyes lépés az értékesítés során egy helyen lesz, és így a azok könnyen kezelhetővé válnak, ezáltal a folyamatok is teljes mértékben átláthatóak lesznek. Így gyorsabban és komolyabb erőfeszítés nékül válhat egy potenciális érdeklődőből, tényleges ügyfél. Az Excelben és Wordben való adatbázis-kezelés és árajánlat készítés már igencsak idejétmúlt, és ha egy cég még ezt használja, azt biztosan nem fogják komolyan venni az üzleti világban. 

Még mindig Word-ot, Excelt használsz? Ideje váltani!

Ha sikerült eljutni az elhatározásra, hogy egy precízebb és célravezetőbb értékesítési módszerre váltsunk és bevezessünk egy új technológiát, akkor már csak azt kell megvizsgálni, hogy mely folyamatok azok, amiket automatizálhatnánk. Első sorban meg kell nézni, hogy mik azok a területek az üzletkötés során, amik a legnagyobb fejfájást okozzák, pedig egy jó szoftverrel pár kattintásra leegyszerűsíthető és könnyen nyomon követhető lenne.
Ilyen például az árajánlat készítés. Egy cég általánosságban rengeteg ajánlatot küld ki, akár naponta is, melyeknek elkészítése is sok időt vehet igénybe, főleg ha nem egy összecsapott Excel táblát szeretnénk kiküldeni, hanem egy szépen megformált, igényes és átgondolt dokumentumot. Ez még csak nem is a legnehezebb része, mert miután egy nap vagy száz ilyen kalkuláció kerül kiküldésre, ezeknek az állandó megfigyelése és státuszuknak a folyamatos követése szinte lehetetlen feladat egy ideális számítógépes alkalmazás nélkül. Márpedig ha sok ajánlatot küldünk ki, és azok nincsenek megfelelően kezelve, akkor az egész ügymenet kaotikussá válhat, ami egy, vagy akár több ügyfél elvesztéséhez is vezethet. 

Tehát hogyan követhetném nyomon egyszerűbben az értékesítési folyamatot?

Elsősorban állítsunk be különböző státuszokat az éppen folyó ügyleteknek, mint például, “függőben lévő” vagy “elküldött”, “válaszra vár”, “lezárt”, “sikeres”, vagy ami épp a mi üzletünknek megfelelő. Így könnyű kiszűrni, kik azok a kliensek, akikkel foglalkozni kell valamilyen okból. Ezek az állapotok frissülhetnek automatikusan, de saját kezűleg, manuálisan is, egy kattintással is változtathatunk a történteknek megfelelően. Így mindig elérhető és azonnali, naprakész információink lesznek minden egyes folyamatban lévő üzlet helyzetérő. Ebből adódóan bármilyen kérdés merül fel az ügyfél felől, mi haladéktalanul képesek vagyunk reagálni, hisz tudjuk épp mi történik az adott megrendelővel kapcsolatban. És mint tudjuk, az értékesítésben az idő kulcsfontosságú, mivel ha túl sok időt vesz igénybe egy üzlet megkötése, akkor nagyobb a rizikója, hogy egy másik, nálunk hatékonyabban és gyorsabban dolgozó cég, lecsap a mi leendő partnerünkre vagy egyszerűen csak megunják a várakozást és modernebb és naprakészebb szolgáltatást keresnek. 

Végszó

Tehát, mint fentebb azt korábban kifejtettem, az értékesítési folyamat nyomon követése és az árajánlatok rendszerezése és gyors kezelése létfontosságú minden olyan cégnek, amelyik szeretne minél több üzletet kötni vagy terméket eladni a lehető legrövidebb idő alatt.
Szerencsére vannak már olyan szoftverek, amik ebben segítséget nyújtanak, CRM rendszerek, amelyeknek egyik fő feladata az ügyfelek adatainak kezelése, vagy alkalmazások, amikkel esztétikus ajánlat készíthető. Több ilyen program használata viszont ugyanúgy megbonyolíthatja az üzletkötést, ezért a legjobb, ha olyat használunk, amiben minden megvan egyben, amire szükségünk lehet. 

Van olyan szoftver, amivel automatizálni tudom az üzletkötési procedúra egyes részeit, könnyen átláthatom az értékesítési folyamatot és még árajánlatot is tudok készíteni, kiküldeni, majd nyomon követni azokat?

A Droposal egy olyan szolgáltatás és szoftver, ami mindezt könnyedén lehetővé teszi egyetlen egy rendszeren belül. Azon felül, hogy megkönnyíti az egész üzletkötési és értékesítési folyamatot, gyönyörű, céges arculathoz illeszkedő ajánlatokat is készíthetünk vele, könnyedén, akár minimális számítógépes ismeretekkel. Nem igényel telepítést és komolyabb szakértelmet, így még az IT-s szakemberünkre sem lesz szükség, hogy használatba vegyük.

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy ez a megfelelő termék számodra vagy csak nem tudod, hogy hogyan képzelj el egy ilyen szoftvert, akkor lehetőséget adunk arra, hogy kipróbáld teljesen ingyen, kötelezettségek nélkül.

Kipróbálom ingyen a Droposalt!

Ne maradj le a legújabb cikkeinkről

Küldetésünk a tudásmegosztás, ezért elküldjük időnként a legfrissebb cikkeinket. Megéri feliratkoznod!

További cikkeink

Regisztráció bemutatóra

Töltsd ki az alábbi adatokat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot, hogy körbevezethessünk